Preskočiť na obsah

Kultúra

„Obnova a zachovanie ľudových tradícií v obci Bajerovce“

Z verejných zdrojov podporil FOND NA PODPORU UMENIA

Projekt s názvom „Obnova a zachovanie ľudových tradícií v obci Bajerovce“, bol podporený z verejných zdrojov Fondu na podporu umenia v roku 2019 sumou vo výške 2 000 eur. Obec Bajerovce sa podieľala na spolufinancovaní projektu sumou vo výške 440 eur.

V rámci projektu boli ušité 2 ks komplet ženského kroja a 3 ks komplet mužského kroja. Cieľom tohto projektu bola obnova a zachovanie ľudových tradícií v našej obci a to prostredníctvom folklórneho súboru Bajerovčan, ktorý svojou prezentáciou a zároveň prezentáciou rusínskeho jazyka, spevu a tanca zachováva ľudové tradície pre budúce generácie.

Propagácia projektu – viď Fotogaléria

Obec Bajerovce s finančnou podporou Fondu na podporu Kultúry národnostných menšín 2019 realizuje projekt:

Predstavenie Divadla Alexandra Duchnoviča v obci Bajerovce.

Predstavenie sa uskutoční dňa 11. mája 2019 (sobota) so začiatkom o 18:00 hod. v sále kultúrneho domu Bajerovce.

Predstavenie má názov „Faraóni“.

Všetkých na toto predstavenie srdečne pozývame. Vstupné je zdarma.

Zároveň Obec Bajerovce a OZ Valalská voda v tento deň t. j. 11. mája 2019 (sobota) pozýva všetky mamičky a babičky na spoločné posedenie pri oslave DŇA MATIEK.

Posedenie Vám spríjemní kultúrny program, so začiatkom o 17:00 hod. v sále kultúrneho domu. Pripravené je aj malé občerstvenie a darček.

Dňa 2. decembra 2018 poctil našu obec svojou návštevou p. Štefan Harabin. Zúčastnil sa svätej liturgie v pravoslávnom chráme sv. proroka Eliáša. O 15:00 hodine sa uskutočnilo v sále kultúrenho domu predstavenie Poddukelského umeleckého ľudového súboru z Prešova s názvom: „Ščedruj večur“. Pred predstavením p. Harabin pozdravil všetkých prítomných.

Krátke video z návštevy p. Harabina si môžte pozrieť na adrese: https://youtu.be/IW9t1imp4Rg.

Predstavenie PUĽS-u bolo realizované s finančnou podporou Fondu na podporu Kultúry národnostných menšín 2018.